300 g fazule
4 paradajky
2 malé cibuľky aj s vňaťou
1 biely jogurt
1 malá lyžička oregana
soľ.
Fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Precedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vložíme do nádoby a pridáme sparené
šupky zbavené a nadrobno nakrájané paradajky
nasekanú cibuľku bez zelenej vňate
biely jogurt a oregano. Všetko dobre premiešame. Nátierku natierame na chlieb
pečivo alebo sendvič opražný nasucho. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou vňaťou z mladej cibuľky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.