250 g fazule
200 g pečeného prerasteného bôčika
2 lyžice bieleho jogurtu
nadrobno nasekaná cibuľa
3 strúčiky cesnaku
drvená rasca
mleté čierne korenie
soľ.
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode. Precedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Dáme do misky na vymiešanie nátierky a pridáme na mäsovom mlynčeku pomletý upečený bravčový bôčik
rozotretý cesnak
trochu mletého čierneho korenia
drvenej rasce a 2 lyžice bieleho jogurtu. Takto pripravené suroviny dôkladne vymiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb
pečivo alebo sendvič. Pred podávaním posýpame nadrobno nasekanou cibuľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.