250 g fazule
3 trojuholníky syrokrému (alebo ľahko rozotierateľného taveného syra)
1 zväzok reďkoviek
100 g rastlinného nátierkového masla
2 lyžice ochutenej majonézy (alebo tatárskej omáčky)
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Vložíme do misky a pridáme rastlinné nátierkové maslo
rozotretý syrokrém
umytú a očistenú
na hrubo nastrúhanú reďkovku a 2 lyžice ochutenej majonézy. Všetko dôkladne premiešame
čím nám vznikne lahodná nátierka. Natierame na chlieb
pečivo alebo sendvič. Je vhodná aj ako nátierka na chuťovky. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.