sušené huby
3 zemiaky
gombasecká alebo maďarská klobása
fazuľa
údené koleno
2 cibule
10 klinčekov
vegeta
feferónka
soľ
mrkva
sušené slivky
slepačí bujón
šľahačková smotana
múka
koňak
Uvaríme údené koleno a mäso potom nakrájame na malé kocky. Mäso varíme v dvoch vodách. Prvú vylejeme a do druhej po uvarení mäsa dáme variť predtým namočenú fazuľu
slepačí bujón
nakrájanú klobásku
celú cibuľu s napichanými klinčekmi
soľ
vegetu
feferónku
mrkvu nakrájanú na malé kocky
takisto zemiaky
sušené slivky nakrájané na štvrtiny a namočené huby. Po uvarení polievku zahustíme smotanou zmiešanou s múkou. Po pridaní smotany varíme až kým polievka nezačne vrieť. Podávame tak
ž na tanier nalejeme asi 1 lyžicu koňaku a potom dáme polievku. Na polievku ešte môžme nastrihať čerstvú zelenú žruchu (Ã…â„¢eÃ…â„¢ichu). Zajedáme s chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.