1 údené koleno (asi 1500 g)
200 až 250 g väčšej strakatej fazule
2 mrkvy
3 zemiaky
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
múka a olej na zápražku
2 bobkové listy
majorán
mletá červená paprika
5 zrniek čierneho korenia
mleté čierne korenie
soľ.
Umyté koleno dáme do väčšieho hrnca
zalejeme vodou a spolu s bobkovým listom a celým korením uvaríme domäkka. Vyberieme ho
necháme trochu vychladnúť a mäso oberieme. Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme vo vode z kolena. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a kocky zemiakov. Keď je zelenina mäkká
z masti
nadrobno nakrájanej cibule
múky a mletej papriky urobíme zápražku a pridáme ju do vriacej polievky. Osolíme
ochutíme cesnakom
korením a majoránom. Nakoniec pridáme na malé kúsky nakrájané chudé mäso z kolena.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.