200 g suchej fazule
400 g zemiakov
250 ml sladkej smotany
30 g hladkej múky
1 cibuľa
2 bobkové listy
ocot
cukor
soľ.
Prebratú fazuľu umyjeme a namočíme deň vopred do vody
aby zmäkla. Na druhý deň ju uvaríme v tej istej vode
v ktorej bola namočená
spolu s cibuľou a bobkovým listom. Keď je fazuľa takmer uvarená
pridáme očistené a nakrájané zemiaky
osolíme
poprášime múkou a dovaríme. Nakoniec primiešame sladkú smotanu a ochutíme octom a cukrom. Podávame s chlebom. Výbornou prílohou sú zemiakové lokše.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.