150 g údeného mäsa
3 vajcia
200 g suchej bielej fazule
100 g varených zemiakov
1 cibuľa
20 g hladkej múky
masť na vyprážanie
strúhanka
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Umytú a cez noc namočenú fazuľu uvaríme a pomelieme. Potom k nej pridáme nastrúhané zemiaky
soľ
majorán
mleté čierne korenie
nakrájanú opražnú cibuľu
vajcia a na kocky nakrájané údené alebo pečené mäso - môžu byť aj škvarky. Všetko dobre premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou. Na pomúčenej doske sformujeme rezne
ktoré ponamáčame v rozšľahanom vajci a strúhanke a na rozpálenej masti z oboch strán vypražíme. Podávame s kyslou dusenou kapustou alebo so zemiakovou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.