600 g údených rebierok
300 g suchej fazule
2 mrkvy
1 petržlen
kúsok zeleru
150 ml veľkozrnných krúp
1 cibuľa
3 až 4 lyžice múky
olej
petržlenová vňať
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Fazuľu namočíme na 6 hodín do chladnej vody
vodu potom vymeníme
pridáme údené mäso a krúpy a varíme domäkka. Potom pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a varíme
kým nie je mäkká. Z oleja
múky
cibule a mletej papriky urobíme zápražku. Vlejeme ju do polievky
dochutíme soľou
čiernym korením
petržlenovou vňaťou a povaríme. Úené mäso vyberieme
nakrájame na kúsky a dáme naspäť. Podávame s chlebom. .
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.