tmavá fazuľa
lečo alebo paprika a paradajka
údené rebrá alebo menšie údené koleno
domáca klobása 3ks
mletá červená paprika
čierne mleté korenie
cesnak min.4 mesiačiky inak podľa chuti
majoránka
soľ
kocka bujónu
vegeta
kyslá smotana
olej
zemiaky.
Na rozohriaty olej pridáme dve lyžice červenej mletej papriky
premiešame 3-4 sekundy zalejeme vodou a pridáme fazuľu
údeninu
lečo
soľ
korenie
bujón. Varíme pokiaľ fazuľa nie je skoro uvarená
vyberieme údeninu a nakrájame ju na malé kocky. Do polievky pridáme nakrájané zemiaky a nakrájanú klobásu
pretlačený cesnak
varíme kým nie sú uvarené zemiaky. Pridáme údeninu a majoránku a dochutíme vegetou. Kyslú smotanu pridávame rovno na tanier - 1 polievkovú lyžicu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.