12 vajec
150 g slaniny
1 malá (250 g ) konzerva fazule
120 ml smotany na šľahanie
maslo
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
olej
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Fazuľu vylejeme z konzervy na sito
prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Očistíme cibuľu. V troch lyžiciach oleja opražíme nadrobno nakrájanú slaninu a cibuľu. Vmiešame fazuľu so soľou
mletým korením
trochou majoránu a pretlačenými strúčikmi cesnaku. Nakoniec primiešame petržlenovú vňať. Do misy rozbijeme vajíčka
osolíme a spolu so smotanou vymiešame do peny. Na panvici rozpustíme na minime trochu masla
vlejeme 3 vajcia a na chvíľu premiešame. Keď začnú tuhnúť
omeletu preložíme napoly
dáme na pomastený plech a vložíme do vyhriatej rúry. Zo zvyšných vajec podobným spôsobom upečieme ešte asi 3 omelety. Naplníme ich fazuľovou plnkou. Podávame s varenými zemiakmi
chlebom alebo šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.