600 g hovädzieho mäsa
250 g údeného mäsa
250 g suchej fazule
2 paradajky (alebo 1 lyžica paradajkového pretlaku)
2 papriky
2 až 3 cibule
cesnak
olej
20 g čerstvej papriky
trochu pálivej papriky
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame a speníme na oleji. Pridáme mäso
červenú sladkú aj pálivú papriku. Domäkka udusíme. V druhom hrnci uvaríme deň vopred namočenú fazuľu a zmiešame s údeným mäsom. Pridáme cesnak
paradajky
nakrájanú zelenú papriku
dochutíme a ešte chvíľu povaríme. Podávame s chlebom. Tip: Z múky a 1 vajca si môžme urobiť pevnejšie cesto a potrhané kúsky cesta zavariť do dovárajúceho sa gulášu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.