300 g suchej fazule
200 ml smotany
mlieko
40 g hladkej múky
40 g masti
citrónová šťava
2 bobkové listy
mleté čierne korenie
soľ.
Fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Uvaríme ju v tej istej vode
v ktorej bola namočená
spolu s bobkovým listom a mletým čiernym korením domäkka. Zahustíme ju bledou zápražkou
ktorú sme rozriedili mliekom a povaríme ešte asi 20 minút. Napokon zjemníme smotanou a ochutíme citrónovou šťavou a soľou. Podľa chuti môžme fazuľový prívarok aj trocha osladiť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.