125 ml smotany na šľahanie
pol cibule
300 g feniklu (hľuza)
300 ml slepačieho vývaru
1 lyžica čerstvo nakrájanej medovky lekárskej
1 štipka kajenského korenia
mleté čierne korenie
soľ.
Fenikel očistíme
umyjeme a pozdĺžne prepolíme. Tretinu hľuzy nakrájame priečne na jemné prúžky. Cibuľu olúpeme a nasekáme. Feniklové prúžky podusíme v 300 ml vody s trochou soli a 2 minúty pri výkone 600 W nie príliš domäkka. Zvyšný fenikel nakrájame nadrobno. Spolu so zelenými časťami
cibuľou a slepačím vývarom povaríme 11 minút pri výkone 600 W. Polievku rozmixujeme na kašu. Vyšľaháme tuhú šľahačku a opatrne zamiešame do polievky. Pridáme podusené feniklové prúžky a polievku dochutíme soľou
čiernym korením a kajenským korením. Podávame posypané medovkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.