500 ml pomarančovej šťavy
50 ml citrónovej šťavy
250 g sušených fíg
1 balíček vanilkového cukru
250 g žlírovacieho cukru.
Figy zalejeme vodou a necháme cez noc napučať. Pomarančovú a citrónovú šťavu precedíme cez husté sito. Figy zlejeme a nakrájame. Šťavu
figy
vanilkový a žlírovací cukor zmiešame a pri vysokej teplote privedieme do varu. Za stáleho miešania varíme 3 minúty. Ak nemáme k dispozícii žlírovací cukor
môžme použiť aj obyčajný. Dobu varenia však predĺžime aspoň dvojnásobne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.