600 g mrazeného rybacieho filé
soľ
mleté čierne korenie
20 g hladkej múky
20 masla
2 dl bieleho vína
chren
kôpor
2 vajcia uvarené natvrdo
Rybacie filé necháme čiastočne rozmraziť
rozdelíme ho na porcie
osolíme
obalíme v múke a po oboch stranách opečieme na rozpálenom masle. Opečené filé zelejeme vínom a za občasného polievania vlastnou šťavou upečieme v horúcej rúre. Upečené porcie
polejeme vlastnou šťavou
posypeme postrúhaným chrenom
nadrobno posekaným kôprom a ozdobíme na mesiačiky pokrájanými natvrdo uvarenými vajcami. Podávame s varenými zemiakmi posypanými zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.