800 g rybacieho filé
1 citrón
soľ
125 šampiónov
100 g masla
40 g masti
40 g múky
1/2 l vody
sardelová pasta
mleté čierne korenie
40 g masla
80 g strúhaného syra
Mrazené rybie filé pokvapkáme citrónom
osolíme a uvaríme. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky. Očistené pokrájané šampiňóny udusíme na masle. Potom si pripravíme omáčku so zápražky zo 40 g masti a 40 g múky
ktorú zalejeme 1/2 l vody
v ktorej sme varili rybu. Omáčku prichutíme sardelovou pastou
soľou
korením a pridáme šampiňóny. Kúsky uvareného filé poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy
zalejeme hustou omáčkou
navrch poukladáme lístky masla a husto posypeme strúhaným syrom. Zapekáme v rúre 25 - 30 minút do ružova.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.