4 kusy rybacieho filé
80 g polohrubej múky
1 vajce
40 ml piva
80 ml olivového oleja
150 g strúhanky
2 veľké zemiaky
4 strúčiky cesnaku
1 lyžička bieleho vínneho octu
soľ
mleté čierne korenie
80 ml olivového oleja
Z múky
vajca a piva urobíme cestíčko
v ktorom namáčame osušené kúsky filé. Potom ich obalíme v strúhanke a pražíme v oleji dve minúty na každej strane. Pripravíme si omáčku. Ošúpané zemiaky pokrájame na kocky a uvaríme a necháme odkvapkať. K rozpučeným zemiakom pridáme roztlačený cesnak a vínny ocot
dochutíme soľou a korením a po kvapkách za stáleho miešania pidáme olej
kým zmes nie je hladká a hustá. Rybie filé podávame teplé s chlebovou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.