Na každý veľký rezeň z pÅ•s moriaka treba 25 g masla
tenký plátok ementálskeho syra
nastrúhaný parmezán
100 g lístkového cesta (polotovar)
udusenú zeleninu na obložnie
mleté čierne korenie
soľ.
Lístkové cesto vyvaľkáme natenko a nakrájame na také veľké kúsky
ako máme pripravené naklepané rezne z moriaka. (Na každý rezeň potrebujeme 2 kúsky lístkového cesta.) Cesto najprv necháme postáť v chlade asi 30 minút
potom ho preložíme na pekáč vyložný pergamenovým papierom. Dáme do rúry a pečieme asi 10 minút. Upečené plátky lístkového cesta prikryjeme a odložíme. Rezne z morčacích pÅ•s osolíme
okoreníme a pečieme na masle na miernom ohni z obidvoch strán asi 10 minút. Ešte teplé rezne naukladáme na pripravené lístkové cesto
na ne položíme plátok ementálskeho syra
prikryjeme druhým plátkom upečeného lístkového cesta a v rozpálenej rúre zapečieme asi 10 minút. Pri pečení povrch lístkového cesta potierame maslom
pričom dávame pozor
aby cesto ostalo svetlé. Podávame potreté maslom
posypané nastrúhaným parmezánom a obložné dusenou zeleninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.