4 filé z morského jazyka po 250 g
pár kvapiek worcestrovej omáčky
1 malý zeler
50 g hrozienok
50 g píniových semiačok
2 cibule
múka
olivový olej na pečenie
ocot
šťava z 2 citrónov
250 ml mäsového vývaru
zväzok zelenej petržlenovej vňate
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Filé z morského jazyka umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou a worchestrovou omáčkou. Obalíme múkou
opečieme v olivovom oleji dozlata
vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a zeler nakrájaný na malé kocky. Pridáme hrozienka a píniové semiačka. Zalejeme octom a mäsovým vývarom. Ochutíme soľou
mletým čiernym korením
cukrom a nastrúhaným muškátovým orieškom. Povaríme asi 10 minút. Zmes porozdeľujeme na filé
posypeme zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.