4 filé z morského jazyka po 250 g
4 lyžice masla (alebo tuku)
250 ml bieleho vína
40 ml Sherry dry
pár kvapiek worcestrovej omáčky
100 g čiernych a zelených olív
1 konzerva olúpaných paradajok
2 paradajky
1 cibuľa
1 zväzok jarnej cibuľky
šťava z 1 citróna
bobkový list
pol zväzku estragónu
trochu vegety
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Filé umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou a worchestrovou omáčkou. Maslo alebo tuk rozpálime v ohňovzdornej nádobe a opražíme v ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme jemne nakrájanú jarnú cibuľku a krátko opražíme. Pridáme olivy
biele víno
prepasírované paradajky
bobkový list a estragón nakrájaný nadrobno. Navrch dáme olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky
ochutíme soľou
mletým čiernym korením
vegetou a cukrom a zjemníme Sherry. Nakoniec do ohňovzdornej nádoby postavíme stočené filé a v rúre predhriatej na 200 oC zapečieme asi 10 až 15 minút. Vyberieme
ešte raz ochutíme a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.