4 kuchynsky upravené pstruhy po 300 g
200 ml sladkej pochúťkovej smotany
4 žĺtky
maslo (alebo tuk)
1 cibuľa
4 borievky
4 klinčeky
3 lyžice ovocného octu
30 g múky
100 ml citrónovej šťavy
zväzok kôpru
bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.
Maslo rozpálime v hrnci a krátko v ňom opražíme nakrájanú cibuľu a koreniny. Zalejeme mäsovým vývarom a zľahka okyslíme ovocným octom. Privedieme do varu a pridáme pstruhy prekrojené po dĺžke napoly. Oheň zmiernime a povaríme asi 10 minút. Ryby vyberieme a vývar precedíme. Znova privedieme do varu a šľahačom zašľaháme maslo vymiešané s múkou. Pridáme sladkú smotanu a ochutíme soľou
mletým čiernym korením a cukrom. Žĺtky vymiešame s citrónovou šťavou a zahustíme omáčku. Odstavíme z ohňa a primiešame nadrobno nasekaný kôpor. Pstruhy dáme do omáčky
zohrejeme a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.