4 pstruhy (alebo filety z inej ryby)
1 citrón
250 g hladkej múky
2 dl piva
2 vajcia
olej
omáčka:
3 paradajky
125 ml bieleho jogurtu
pažítka
soľ
mleté čierne korenie
citrónová šťava
Zmiešame múku
pivo
soľ a žĺtky. Z bielkov ušľaháme sneh
ktorý pridáme k cestíčku
opatrne zamiešame a necháme v chlade odstáť 10 minút. Pstruhy vykostíme
aby vznikli filety. Nasekáme si petržlenovú vňať
v ktorej obalíme ryby a pokvapkáme citrónom a obalíme v cestíčku. Vypražíme v rozpálenom oleji do zlata.
Omáčka:
Paradajky oblanžírujeme
olúpeme a pokrájame na kocky. Pridáme posekanú pažítku
rozmiešame ich v jogurte
všetko osolíme a okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Všetko dobre premiešame. Podávame so zemiakovými hranolkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.