800 g zadného hovädzieho mäsa
100 g slaniny
250 ml čierneho piva
2 cibule
1 strúčik cesnaku
1 lyžica hladkej múky
1 lyžica masti
250 až 500 ml mäsového vývaru
práškový cukor
ocot
zelená petržlenová vňať
bobkový list
tymian
soľ.
Mäso spolu so slaninou nakrájame na prúžky dlhé 3 cm. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska
cesnak vymiešame so soľou. Prúžky mäsa prudko opečieme na roztopenej masti a vyberieme. Do masti dáme pripravenú cibuľu a cesnak
prisypeme múku
zalejeme pivom
prilejeme časť mäsového vývaru a krátko povaríme. Potom primiešame nasekanú zelenú petržlenovú vňať
bobkový list
tymian
trocha cukru a podľa chuti ocot. Pridáme mäso so slaninou
prilejeme ešte mäsový vývar
aby bolo všetko ponorené
zakryjeme a dusíme v rúre asi 1 hodinu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.