500 g chesterského údeného syra
200 g olúpaných paradajok
štvrťka zelenej papriky
200 ml ľahkého bieleho vína
1 cibuľa
1 lyžica maizeny
1 lyžica masla alebo margarínu
2 žĺtka
4 lyžice šľahačkovej smotany
mleté korenie
soľ.
Cibuľu olúpeme
nakrájame na drobné kocky
paradajky rozštvrtíme
zbavíme jadierok a nadrobno nakrájame. Papriku zbavíme jadierok
bielych rebier
umyjeme
osušíme a nakrájame na drobné kocky. Maslo alebo margarín roztopíme v hrnci na fondue na sporáku
podusíme na ňom cibuľu a zeleninu
ochutíme soľou
mletým korením a necháme dusiť asi 10 minút
prilejeme biele víno
uvedieme do varu. Nadrobno nakrájame syr
postupne ho pridávame k zelenine
za stáleho
silného miešania varíme
pokiaľ nevznikne rovnorodá masa. Maizenu zmiešame so žĺtkami a smotanou. Zahustíme tým fondue
ochutíme mletým korením a necháme fondue ďalej na variči slabo vrieť. Podávame s bielym chlebom alebo vyprážanými mäsovými guľkami alebo ohriatymi koktailovými párkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.