800 g bravčových rezňov
1000 g paradajok
3 lyžice rastlinného oleja
3 cibule
práškový cesnak
mäsový vývar
500 ml slanej vody 1 lyžica cukru
1 čajová lyžička oregana
mleté čierne korenie.
Paradajky umyjeme
osušíme a nakrájame na väčšie kúsky. Olej rozpálime a upražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Posypeme cukrom a všetko spolu podusíme. Pridáme paradajky
vodu
oregano
korenie
práškový cesnak. Privedieme do varu
necháme variť asi 20 minút. Tekutinu precedíme ho hrnca na fondue
ochutíme mäsovým extraktom a necháme slabo vrieť na variči. Bravčové rezne opláchneme pod tečúcou studenou vodou
osušíme. Nakrájame na veľmi tenké plátky
napichneme na vidličky a ovaríme vo vývare. Podávame so svetlým ražným chlebom
hlávkovým šalátom alebo s nastrúhaným syrom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.