800 g sviečkovice
500 g kostí z rebier
2 špikové kosti
2 čerstvé feferónky
1 cesnak 2 jarné cibule
2 obyčajné cibule
2 lyžice rastlinného oleja
2 ks anízu
2 ks škorice
1500 ml slanej vody.
Olej rozpálime a dozlata na ňom udusíme na kocky nakrájané cibule. Kosti z rebier a špikové kosti umyjeme a vložíme do slanej vody. Feferónky pozdĺžne prerežme
odstránime jadierka
umyjeme
pridáme ku kostiam. Pridáme ďalej cesnak
aníz a škoricu. Všetko privedieme do varu
necháme variť asi 2 hodiny. Prelejeme cez sito do hrnca na fondue
necháme slabo vrieť na variči. 2 jarné cibule nakrájame na kolieska a pridáme do vývaru. Sviečkovicu umyjeme
osušíme
nakrájame na tenké plátky
naukladáme do misiek. Mäso napichneme na vidličky
necháme ovariť vo vývare a konzumujeme aj s ním. Podávame s bielym chlebom
kaviárovou šľahačkou
horčicovou omáčkou s mandľami a olivami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.