1200 g kuchynsky pripravených darov mora
napr. filé z rýb s pevným mäsom (pleskáč
kambala
losos
pstruh)
garnáty
slávky jedlé
biele víno
citrón
1 veľká mrkva
1 pór
1 cibuľa
1200 ml slepačieho vývaru
3 viazaničky petržlenovej vňate
1 bobkový list
10 zrniek korenia
1 stonka tymianu
soľ.
Dary mora opláchneme pod tečúcou vodou
osušíme a nakrájame asi na 2 cm kúsky. Garnáty olúpeme
odstránime črevá a slávky dôkladne umyjeme. Dusíme v uzavretom hrnci s bielym vínom asi 5 minút
kým sa mušle neotvoria. Vyberieme z nich mäso a dary mora uložíme na misu. Citrón umyjeme a osušíme. Kôru ostrúhame a citrón vytlačíme. Cibuľu olúpeme
nakrájame na kocky. Petržlenovú vňať umyjeme
očistíme. Mrkvu a pór oškriabeme
umyjeme
nakrájame na kolieska. Všetky prísady zmiešame so slepačím vývarom a bielym vínom
pridáme bobkový list
korenie
tymian a soľ
privedieme do varu. Necháme slabo vrieť asi 30 minút. Precedíme cez sitko
nalejeme do hrnca na fondue
dáme zovrieť na sporák
postavíme na varič a necháme len slabo variť. Dary mora napichujeme na vidličky a krátko ovaríme. Podávame so surovou paradajkovou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.