400 g mladej goudy
150 g stredne odležanej goudy
250 ml bieleho vína
1 lyžica maizeny
1 lyžica citrónovej šťavy
4 lyžice šľahačkovej smotany
2 lyžice borovičky
strúhaný muškátový orech
mleté korenie.
Obidva syry nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. V hrnci na fondue necháme na sporáku zovrieť víno. Postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme
pokým nevznikne jednoliata masa. Maizenu zmiešame s citrónovou šťavou a smotanou a zahustíme fondue
ktoré ochutíme korením
muškátovým orechom. Potom primiešame borovičku a fondue ešte necháme na variči slabo vrieť. Podávame s bielym chlebom
holandskými suchármi
paradajkovým alebo žruchovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.