400 g morčacích pÅ•s
400 g sviečkovice
500 g kuracích krídel
3 lyžice polosuchého sherry
1 lyžica sójovej omáčky
šťava z citróna
pol čajovej lyžičky chilli prášku.
Morčacie mäso a sviečkovicu nakrájame na malé kúsky. Kuracie krídla prerežme napoly. Sherry premiešame so sójovou omáčkou
citrónovou šťavou a chilli práškom. Mäso prelejeme marinádou a necháme prikryté oddychovať 30 minút. V hrnci rozpálime olej. Kúsky mäsa napichneme na kovovú ihlicu
ponoríme do oleja a pečieme. Podávame s bielym pečivom
rôznymi pikantnými omáčkami a zapíjame suchým bielym vínom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.