200 g chesterského taveného syra
5 trojuholníkov (asi 250 g) smotanového taveného syra
2 lyžice vodky
125 ml bieleho vína
mleté korenie
cesnaková soľ.
Syr nakrájame na kocky
trojuholníky na malé kúsky. Víno dáme v hrnci na fondue zovrieť na sporák
postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme pokiaľ nevznikne rovnorodá masa. Ochutíme cesnakovou soľou. Podľa chuti primiešame vodku. Fondue necháme ďalej mierne vrieť na variči. Podávame s opečenými hriankami
sladkokyslým naložným ovocím alebo zeleninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.