1000 g filé z tľapky
4 bielka
2 lyžice pšeničnej múky
šťava z 2 citrónov
1000 ml rastlinného oleja
2 čajové lyžičky sladkej mletej papriky
1 čajová lyžička čerstvo pomletého bieleho korenia
soľ.
Filé opláchneme chladnou vodou
osušíme a nakrájame na kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme asi 15 minút postáť. Potom ich osušíme a dáme do misiek. Múku zmiešame s bielkami
soľou
paprikou a korením. V hrnci na fondue rozohrejeme olej alebo tuk. Hrniec postavíme na varič
rybu napichujeme na vidličky
namáčame do cestíčka a vyprážame v horúcom tuku. Podávame so sypkou varenou ryžou alebo zemiakmi
bielym chlebom
dusseldorfským poľným šalátom
ľadovým šalátom
horčicovou omáčkou
zelenou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.