150 g teľacej (bravčovej) pečene
4 menšie šampiňóny
4 vajcia
1 paradajka
1 cibuľa
30 g masti
4 krajce chleba
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti
pridáme rozotretú pečeň a nakrájané šampiňóny. Všetko spolu opražíme a krátko podusíme. Pridáme rozšľahané vajcia
zelenú petržlenovú vňať a za občasného miešania necháme stuhnúť. Chlieb opečieme z oboch strán
natrieme pripravenou nátierkou a ozdobíme plátkami paradajok a petržlenovou vňaťou. Podľa chuti osolíme. Podávame horúce ako predjedlo. Namiesto bravčovej (teľacej) pečene
môžme do predjedla dať nakrájané údené mäso alebo šunku. V takom prípade pridáme aj 1 lyžičku sterilizovaného zeleného hrášku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.