1 menšia sliepka
 50 g masti
 1200 ml riedkeho hydinového vývaru
 200 ml dezertného červeného vína
 4 plátky sendviča (1 žmľa)
 korenie ďumbier
 1 lyžica citrónovej šťavy
 zelená petržlenová vňať
 kúsok škorice
 soľ. 
            
                 	Rozporciovanú sliepku prudko opečieme na rozohriatej masti zo všetkých strán. Zalejeme riedkym hydinovým vývarom
 dezertným vínom
 okoreníme ďumbierom a kúskom škorice. Osolíme a uvaríme domäkka. Mäkké mäso vyberieme
 vykostíme
 nakrájame a rozdelíme do tanierov. 	Polievku precedíme
 ochutíme citrónovou šťavou a podávame s kúskami sendviča
 ktoré sme nasucho opiekli. Dochutíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.