1 menšia sliepka
50 g masti
1200 ml riedkeho hydinového vývaru
200 ml dezertného červeného vína
4 plátky sendviča (1 žmľa)
korenie ďumbier
1 lyžica citrónovej šťavy
zelená petržlenová vňať
kúsok škorice
soľ.
Rozporciovanú sliepku prudko opečieme na rozohriatej masti zo všetkých strán. Zalejeme riedkym hydinovým vývarom
dezertným vínom
okoreníme ďumbierom a kúskom škorice. Osolíme a uvaríme domäkka. Mäkké mäso vyberieme
vykostíme
nakrájame a rozdelíme do tanierov. Polievku precedíme
ochutíme citrónovou šťavou a podávame s kúskami sendviča
ktoré sme nasucho opiekli. Dochutíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.