250 g srnčieho pleca alebo krku
40 g masti
2 paradajky
3 cibule
50 g ryž
1 klinček
1500 ml vody
celé čierne a nové korenie
soľ.
Srnčie mäso uvaríme v osolenej vode domäkka. Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu
zalejeme precedeným srnčím vývarom
pridáme klinček
celé čierne a nové korenie. Varíme asi 40 minút. Pridáme vykostené mäso nakrájané na kúsky
olúpané a nakrájané paradajky a dovaríme. Do hotovej polievky zamiešame osobitne udusenú ryžu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.