250 g teľacieho mäsa
300 g teľacích kostí
100 g údeného syra
40 g masti
100 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
1 malý karfiol
50 g zeleného hrášku
muškátový oriešok
zelená petržlenová vňať
soľ.
Nasekané kosti varíme asi 2 hodiny. Precedíme. Na masti speníme cibuľu nakrájanú nadrobno
pridáme nakrájané mäso
opražíme
osolíme
podlejeme vývarom a prikryté udusíme domäkka. Vo vývare uvaríme očistenú nakrájanú zeleninu
na ružičky rozobratý karfiol a hrášok. Ochutíme ho muškátovým orieškom a nakoniec primiešame udusené mäso
nastrúhaný údený syr a nasekanú petržlenovú vňať.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.