750 g zemiakov
200 g šunkovej salámy (údenej salámy alebo mäkkej klobásy)
200 ml kyslej smotany
100 g tvrdého syra
2 vajcia
4 natvrdo uvarené vajcia
tuk na vymastenie misy
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Umyté zemiaky uvaríme v šupke
olúpeme a nakrájame na kolieska. Natvrdo uvarené vajcia očistíme a nakrájame na tenké plátky. Syr nastrúhame a šunku nakrájame na malé kocky. Do vymastenej ohňovzdornej misy naukladáme vrstvy zemiakov
uvarených vajec
salámy a nastrúhaného syra
pričom každú vrstvu vždy okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou. Všetko zalejeme vajciami rozšľahanými s kyslou smotanou
dáme do vyhriatej rúry a pečieme 25 až 30 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.