Kurča s hmotnosťou 1500 g pripravené na varenie. Koreniny a pochutiny: 2 čajové lyžičky sladového octu
150 ml bieleho octu
fritovací olej
40 g sladového cukru
pol čajovej lyžičky korenia piatich vôní
1 čajová lyžička soli.
Kurča umyjeme a zavesíme ho na hák
aby odkvapkalo a oschlo. Koža oschne rýchlo. Polejeme ho 5 krát vriacou vodou
aby sa koža čiastočne uvarila. To spôsobí
ž bude pri fritovaní krehká. Vnútornú dutinu kurčaťa dobre vytrieme soľou a mletým korením piatich vôní. Sladový cukor s octami rozpustíme v panvici na miernom plameni. Touto zmesou kurča niekoľkokrát polejeme a roztok necháme stekať do pekáča. Kurča necháme asi 1 a pol hodiny visieť a oschnúť
až je koža hladká a lesklá. Rozohrejeme fritovací olej a kurča fritujeme asi 10 minút. Horúci olej naň priebežne nalievame naberačkou
až kurča získa tmavohnedý odtieň. (Koža sa ľahko nadúva.) Pražíme ho ďalšie asi 4 minúty a potom vyberieme z oleja. Necháme ho odkvapkať na obrúsku
nakrájame na malé kúsky a podávame so zálevom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.