450 g chudého bravčového mäsa (nahrubo pomletého)
1 rozšľahané vajce
1 zelená chilli paprička (nakrájaná na kúsky)
1 malá cibuľa (nadrobno nakrájaná)
2 čajové lyžičky sójovej omáčky
1 lyžica kukuričného škrobu
1 čajová lyžička horúceho oleja
fritovací olej
2.5 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nadrobno nasekaného)
2 nasekané vetvičky čínskeho petržlenu
2 jarné cibuľky (nakrájané na kúsky
na ozdobenie)
mleté čierne korenie a soľ.
Mleté bravčové mäso zmiešame s nasekanou cibuľou
chilli
soľou a čiernym korením podľa chuti
nasekaným ďumbierom
rozšľahaným vajcom
kukuričným škrobom
sójovou omáčkou
petržlenovou vňaťou a olejom. Necháme stáť 10 minút. Vytvarujeme 16 rovnakých veľkých guliek. Vo woku rozpálime olej na fritovanie a niekoľko mäsových guliek doň vložíme. Fritujeme ich na miernom plameni asi 6 minút
až sú zlatohnedé a chrumkavé. Vyberieme ich a necháme odkvapkať na obrúsku. Postupne opražíme všetky mäsové guľky a podávame ich s nakrájanými jarnými cibuľkami a kolieskami zelenej papriky
ktorými ich na povrchu ozdobíme. Podávame ako ľahké občerstvenie
predjedlo alebo prílohu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.