800 g v soli naložnej hovädzej hrude
1 zväzok polievkovej zeleniny
1 cibuľa
1 bobkový list
4 klinčeky
mäsový vývar
1000 ml slanej vody.
Mäso vykostíme
prípadne obrežme tuk. Umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Naukladáme do misiek. Kosti a tuk dáme s bobkovým listom a klinčekmi do osolenej vody. Privedieme do varu a zoberieme penu. Zeleninu očistíme
umyjeme a nakrájame. Spolu s očistenou cibuľou pridáme ku kostiam
necháme zovrieť
varíme asi 1 hodinu. Tekutinu prelejeme cez sito do hrnca na fondue
ochutíme mäsovým vývarom a necháme slabo vrieť na variči. Mäso napichujeme na vidličky a varíme vo vývare. Podávame s osolenými zemiakmi alebo svetlým ražným chlebom
chrenovou šľahačkou
v octe naložnými slivkami
tekvicou
uhorkou
jablkovým pretlakom
cviklou
horčicovou omáčkou s mandľami a olivami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.