600 g bravčového bôčika
150 g údenej klobásy
3 cibule
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica masti
mletá rasca
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Bôčik vykostíme a rozrežme na široký plát. Naklepeme
osolíme
okoreníme
posypeme 1 nadrobno nasekanou cibuľou
mletou červenou paprikou a nadrobno nasekaným cesnakom. Navrch položíme umytú klobásu. Bôčik zvinieme tak
aby bola klobása v strede. Previažme hrubou niťou a v rozpálenej masti opražíme zo všetkých strán. Podlejeme
pridáme zvyšné cibule a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka. Počas pečenia podľa potreby podlievame. Upečené mäso vyberieme
zbavíme nití a nakrájame na plátky. Podávame s čiernym chlebom
s varenými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.