500 g mrazených garnátov
250 ml šľahačkovej smotany
250 ml suchého bieleho vína
2 kocky krabej polievky (na 500 ml tekutiny)
400 ml vody
kajenské korenie
soľ.
Garnáty necháme rozmraziť pri izbovej teplote
naukladáme do misiek. Pustenú tekutinu a víno
2 kocky krabej polievky a vodu dáme zovrieť v hrnci na fondue. Prilejeme smotanu a ochutíme korením a soľou. Necháme ešte slabo vrieť na variči. Garnáty napichujeme na vidličky
dáme zohriať do vývaru a konzumujeme s troškou vývaru. Podávame s bielym chlebom
žruchovým šalátom
ľadovým šalátom
ružičkovým karfiolom
srdiečkami artičoku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.