600 g hlbokomorských garnátov (čerstvých
mrazených alebo z konzervy)
500 ml suchého bieleho vína
2 lyžice masla
2 cibule
4 lyžice stredne ostrej horčice
3 lyžice kôprovej vňate.
Biele víno s kôprovou vňaťou privedieme do varu. Cibuľu olúpeme
nakrájame na kocky. Približne 10 minút varíme vo víne
tekutinu precedíme do hrnca na fondue
ochutíme soľou a cukrom. Pridáme horčicu
maslo alebo margarín. Dobre rozmiešame. Hrniec na fondue postavíme na varič
aby víno slabo vrelo. Garnáty v malých dávkach ohrievame vo víne
vyberáme malými sitkovými naberačkami a zapíjame s troškou vína. Podávame s bielym chlebom
čerstvou bylinkovou omáčkou
kaviárovou šľahačkou
chrenovou šľahačkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.