1/2 kg jedlých gaštanov
3/4 litrov mäsového vývaru
10 dkg bieleho chleba
soľ
biele korenie
cukor
2 lyžice masla
Kaštany naÃ…â„¢ízneme do kÃ…â„¢íž a na plechu ve vyhÃ…â„¢áté trouba pečeme
až začnou odpadávat slupky. (NaÃ…â„¢ezané kaštany můžme taky vaÃ…â„¢it a pak oloupat.) OčištÄ›né kaštany vložíme do masového vývaru a vaÃ…â„¢íme půl hodiny. Pak asi 8 kaštanů vyjmeme a odložíme. Zbylé kaštany spolu s vývarem procedíme a vložíme zpÄ›t do hrnce. Z bílého chleba odkrojíme kůrku
stÃ…â„¢ídku rozlámeme do polévky a ještÄ› chvíli povaÃ…â„¢íme. Nakonec osolíme
opepÃ…â„¢íme
osladíme podle chuti a tÄ›snÄ› pÃ…â„¢ed podáváním pÃ…â„¢idáme kousek másla. Odložné kaštany posekáme a zamícháme do polévky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.