300 g očistených jedlých gaštanov
7 žĺtkov
7 bielkov
500 ml mlieka
250 ml šľahačky
100 g nastrúhanej čokolády
30 g mandlí
čokoládová poleva
400 g práškového cukru
20 g uvarených gaštanov na ozdobenie
50 g preosiatej strúhanky.
Žĺtky s 300 g cukru vymiešame do peny
pridáme jedlé gaštany
ktoré sme uvarili v osladenom mlieku (50 g cukru) a pretreli cez sito
nastrúhanú čokoládu
pomleté mandle
preosiatu strúhanku a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Cesto dáme do tortovej formy a pomaly upečieme. Vychladnutú upečenú tortu rozkrojíme
spodný diel potrieme osladenou šľahačkou (osladená 50 g cukru)
priložíme vrchný diel
povrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme uvarenými gaštanmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.