1 vajce
4 žĺtky
200 ml sladkého mlieka
400 g jedlých gaštanov
2 lyžice hladkej múky
olej
50 g strúhanky
1 balíček vanilkového cukru
soľ.
Gaštany nakrojíme a varíme vo vode asi 20 až 30 minút. Potom ich vyberieme
olúpeme a varíme znovu v osolenom mlieku na miernom ohni
až kým sa mlieko nevyvarí. Premiešame s vanilkovým cukrom
pretlačíme cez kovové sito na pomúčenú dosku
pridáme maslo
žĺtky a všetko spolu spracujeme. Z cesta vyvaľkáme šúľance
ktoré obalíme rozšľahaným vajcom
strúhankou a vypražíme na oleji dozlata. Podávame teplé.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.