600 gramov hovadzieho mäsa
1 väčšia cibuľa
5 strúčikov cesnaku
2 žemle
olej
koreniny:
čierne korenie
majorán
červená paprika
pikantná paprika
mletý parmezán
vegeta
soľ
Mäso pomelieme
nakrájame cibuľu na väčšie kúsky a zmiešame v samostatnej miske. Na malé kocky nakrájame žemľu
ktorú opražíme na panvici do chrumkava. Potom ju zmiešame s mäsom a cibuľou a pridáme rozpučený cesnak.
Pridáme koreniny vyššie spomenutých druhov podľa chuti a osolíme. Do takto pripravenej hmoty nalejeme dve veľké lyžice oleja a nechame odstáť pol hodinu aby sa mäso nadýchlo koreninami.
Hmotu vysypeme na namastený pekáč a vytvarujeme do tvaru štrúdly. Zvrchu potrieme jemnou vrstvou rozmiešaného vajca.
Takto pripravenú fašírku vložíme do trúby na 45 minút pri teplote 180 stupňov. Podávame s varenými zemiakmi na masle.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.