Zemiaky
hladká múka
majoránka
jedno vajce celé
stokláska
soľ
1 dcl. mlieka
oravská slaninka
kyslá kapusta
zmes byliniek (1 lyžička :šalvia
provensálske bylinky
bazalka. 1/2 lyžičky : oregano) špeciálne čierne korenie na steak.
Zemiaky postrúhame alebo zmixujeme pridáme celé vajíčko majoránku
soľ
mlieko
stoklásku a hladkú múku. Do takejto nevypracovanej zmesi vložíme pripravenú kapustu. Kapusta : v hrnci opražíme oravskú slaninku
potom pridáme kyslú kapustu podlejeme vodou asi 1 dcl
pridáme zmes byliniek podľa chuti a špec. korenie na steaky
prikryjeme pokrývkou a necháme domäkka dusiť. Vodu podľa potreby dolievame
ale tak aby nám v kapuste po udusení vody ostalo len veľmi málo skoro vôbec. Takto pripravenú zmes kapusty vmiešame do rozrobeného cesta
nie do hotového lebo sa to nevymieša dobre. Toto všetko dobre vymiešame a vypracujeme cesto. Takto vypracovanú zmes potom vyprážame ako obyčajné podlesníky. Dobrú chuť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.