700 g teľacej hrude
slanina
1 lyžica masti
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso vykostíme
umyjeme
obaríme horúcou vodou a v šťave necháme vychladnúť. Vychladnuté vyberieme
osušíme
posolíme
opaprikujeme
prešpikujeme čerstvou slaninou a potrieme masťou. Dáme do vymasteného pekáča a pečieme v horúcej rúre domäkka. Upečené mäso nakrájame
do masti pridáme 1 až 2 lyžice vody a prevaríme. Horúcu omáčku nalejeme na mäso. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.