200 g údeného mäsa
60 g údenej slaniny
200 g kyslej kapusty
600 g zemiakov
50 g hladkej múky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica masti
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Očistené zemiaky umyjeme
nastrúhame a precedíme. Úené mäso prevaríme
vykostíme
pomelieme a premiešame so zemiakmi. Všetko posypeme majoránom
korením
soľou
ochutíme rozotretým cesnakom
pridáme múku a vymiešame tuhšie cesto. Z cesta sformujeme guľky
ktoré obalíme múkou
uvaríme v osolenej vode a vložíme do misy. Slaninu nakrájame a rozpražíme. Uvarené guľky polejeme vyškvarenou masťou
posypeme škvarkami
obložíme nakrájanou kyslou kapustou a navrch položíme nadrobno nakrájanú cibuľu
ktorú sme opražili dozlata.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.