50 ml višňového likéru
8 cukrárenských piškótov
125 g nesladeného smotanového syra
125 g tvarohu
70 g práškového cukru
250 g čerstvých malín
125 g smotany
4 vyššie poháre
Pripravíme si 4 poháre. V malej miske zmiešame višňový likér a lyžicu vody. Zmesou necháme nasiaknuť piškóty. Do každého pohára kolmo postavíme 2 piškóty. Smotanový syr
tvaroh a práškový cukor premiešame šľahačom. Opatrne pridáme maliny a pár si ich odložíme na ozdobu. Tvarohové cesto naplníme do pohárov. Smotanu ušľaháme a prelejeme ňou tvaroh. Dezert ozdobíme malinami.
Tip: Tvarohový dezert môžme cez noc nechať odležať v chladničke
potom chutí ešte lepšie.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.